На Житомирщині ліквідували загоряння двох житлових будинків. ФОТО

25 лютого о 14:52 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в приватному цегляному житловому будинку на двох господарів в м. Новоград-Волинський.

На місці події бійці ДСНС встановили, що загоряння виникло в приміщенні веранди, де знаходилася газова плита. На ній зайнялися каструлі із залишками їжі. Вогонь перекинувся на перекриття веранди, а вже звідти і на її дах.

Зусиллями рятувальників о 14:55 пожежу було локалізовано та о 15:00 – ліквідовано. Для запобігання повторного займання бійці ДСНС провели повний розбір конструкцій даху над верандою. Вогнем знищено 16 кв. м даху та речі домашнього вжитку. Вдалося запобігти поширенню полум’я на житлові приміщення оселі.

До ліквідації загоряння залучалося 5 чоловік особового складу та 1 одиниця пожежної техніки. Попередня причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації газового обладнання.

Крім того, упродовж минулої доби бійці ДСНС врятували від повного знищення вогнем ще одну приватну оселю в с. Ходори Радомишльського району. Там, ймовірно, займання сталося через порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні пічного опалення. Вогонь встиг знищити 15 кв. м перекриття. Всі житлові приміщення залишилися неушкодженими.

Під час пожеж загиблих та травмованих не має. Наразі остаточні обставини даних надзвичайних подій встановлюються фахівцями.

Житомир пожежа вогонь вогнеборці ДСНС житловий будинок Служба порятунку

Источник

Новости Украины