На Житомирщині неповнолітніх дівчат відправили під домашній арешт за побиття подруги

25 лютого 2020 року Бердичівським міськрайонним судом Житомирської області задоволені клопотання старшого слідчого СВ Бердичівського ВП стосовно застосування запобіжного заходу у виді домашнього арешту строком на 60 днів, заборонивши залишати житло з 17 год. до 07 год. наступної доби, до неповнолітніх підозрюваних Г.,Т., які підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.296 КК України (хуліганство).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 17.02.2020 близько 16 години  неповнолітні Т., Ю., Г. за попередньою змовою між собою, маючи на меті вчинити хуліганські дії, щодо неповнолітньої М. Використовуючи малозначний привід Т., Ю., Г. почали ображати брутальною лайкою неповнолітню М., внаслідок чого між ними виникла словесна суперечка. В подальшому Т., Ю., Г. знаходячись у розваленому приміщенні сільської лазні, яка розташована в с.Хажин Бердичівського району, грубо порушуючи громадський порядок, з мотивів явної неповаги до суспільства, діючи узгоджено, з єдиним умислом вчинили хуліганські дії відносно неповнолітньої М., що супроводжувались особливою зухвалістю та винятковим цинізмом, які полягали унанесенні тілесних ушкоджень М. з метою приниження її особистості шляхом фіксування її побиття на відеокамеру мобільного телефону та подальшого поширення в соціальних мережах Інтернет, таким чином прагнучи показати свою зневагу до існуючих правил норм поведінки у суспільстві, самоутвердитися за рахунок приниження інших осіб.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена протягом п’яти днів з дня її проголошення шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Житомирського апеляційного суду.

Житомир Бердичів побиття домашній арешт

Источник

Новости Украины