На Житомирщині обстежили 129 об’єктів централізованого та 290 децентралізованого водопостачання

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

На виконання Рішення Ради національної безпеки та оборони України від 13.03.2020 р. «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-Cov-2, спеціалістами міського та районних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області посилено державний санітарно-епідеміологічний нагляд за дотриманням санітарного законодавства на об’єктах систем водопостачання та водовідведення населених пунктів.

«Так, на сьогодні, 9 червня 2020 року, спеціалісти Держпродспоживслужби у складі комісій обстежили 129 об’єктів централізованого водопостачання, 290 об’єктів децентралізованого водопостачання та 48 об’єктів водовідведення.У ході проведених комісійних обстежень об’єктів водопостачання спеціалістами територіальних управлінь з джерел централізованого водопостачання було відібрано 202 проби питної води на санітарно-хімічні та мікробіологічні показники, з джерел децентралізованого водопостачання -18, з поверхневих водойм І-ої категорії -2.Відхилення від гігієнічних нормативів якості води було виявлено в 10 пробах питної води з джерел централізованого водопостачання, у 8 пробах джерел децентралізованого водопостачання та 1 пробі водойм І-ої категорії.

За виявлені порушення вимог санітарного законодавства на об’єктах водопостачання та водовідведення керівникам підприємств надано 70 приписів та 14 пропозицій щодо усунення порушень вимог законодавства при комісійних перевірках. На відповідальних осіб складено 23 протоколи про адміністративне правопорушення та винесено постанови про накладення штрафів на суму 3672грн. Крім того, із зазначених питань ініційовано проведення 22-х засідань комісій з питань ТЕБ та НС.

Робота у даному напрямку триває», — йдеться в повідомленні.

Головне управління Держпродспоживслужби

в Житомирській області

житомирщина перевірка об'єкти водопостачання водовідведення перевірки житомирська область

Источник

Новости Украины