На Житомирщині поліцейські затримали львів’янина за підозрою у розбої

ПОЛІЦІЯ

Увечері 9 лютого невідомий заскочив у крамницю та, погрожуючи продавчині ножем, забрав з каси гроші. Поліцейські оперативно розшукали та затримали підозрюваного у причетності до нападу. Нині у рамках розпочатого кримінального провадження триває з’ясування всіх обставин.

Повідомлення про подію надійшло до Новоград-Волинського районного відділу поліції близько 18:50. Як розповіла 59-річна продавчиня крамниці, розташованої у районному центрі, невідомий чоловік заскочив до магазину та, погрожуючи предметом, схожим на ніж, став вимагати гроші. Злякана жінка відійшла від нападника подалі, а той, стрибнувши за прилавок, витягнув з каси виторг та втік.

З місця події працівники слідчо-оперативної групи поліції вилучили речові докази та з’ясували прикмети розбійника. Вже за годину оперативники карного розшуку, які працювали в місті, помітили на одній з вулиць підозрілого чоловіка, за прикметами схожого на причетного до правопорушення. Під час поверхневого огляду у нього виявили ніж, пакунок з рослинною масою, ймовірно, наркотичним засобом, та грошові кошти. Відтак чоловіка затримали та доставили до поліційного відділу.

— Нині встановлено, що затриманий, 54-річний львів’янин, нещодавно був засуджений за вчинення крадіжки, — повідомив начальник Новоград-Волинського районного відділу поліції Андрій Гнатенко, — він зізнався у причетності до розбою. За наявною інформацією, чоловік не має постійного місця проживання та кочує від одного населеного пункту до іншого. Відтак ми перевірятимемо, чи не причетний він також і до інших правопорушень.

Нині чоловіка затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України та вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 187 (Розбій) КК України триває з’ясування всіх обставин. Чинним законодавством такі протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

Источник

Новости Украины