На Львівщині 48-річного священника затримали за торгівлю зброєю, — ФОТО

Фото: пресслужби поліції Львівщини

8 липня стало відомо, що поліцейські Львівщини затримали священнослужителя за торгівлю зброєю. Наразі проводять обшуки за місцем проживання зловмисника та його покупців. 

Про це повідомили у пресслужбі поліції Львівщини. Правоохоронці встановили, що священник у власному помешканні організував зброярню. Він через Інтернет купував стартові, шумові пістолети, макети інших видів зброї та перероблював на бойову. Виготовляв також набої до цих пістолетів. Надалі шукав покупців та відправляв зброю поштою. При цьому, використовував фіктивні анкетні дані.  

Відомо, що зловмисником виявився 48-річний місцевий мешканець. Раніше він притягувався до кримінальної відповідальності. У 2018 року його затримували за незаконне поводження зі зброєю. Суд чоловіка визнав винним та засудив до 5-ти років позбавлення волі. Однак, на підставі ст. 75 Кримінального кодексу України його звільнили від відбування покарання з випробуванням, якщо він протягом 2 років не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки. 

Поліцейські задокументували кілька фактів продажу зброї. Її вилучили та направили на експертне дослідження. За результатами якого вилучені пістолети є вогнепальною зброєю, придатною до стрільби. 

Станом на 8 липня тривають обшуки на території Львівської, Черкаської та Київської областей. Зокрема, за місцем проживання зловмисника, а також у покупців зброї. Поліцейські вже вилуили 8 пістолетів, рушницю, 15 магазинів,  6 глушників, 165 набоїв, світлошумові гранати та інші елементи зброї.

Правоохоронці вирішують питання про затримання 48-річного мешканця Львівської області (ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України) та обрання йому запобіжного заходу — тримання під вартою. 

За скоєне священнику загрожує покарання — позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Нагадаємо, 8 липня із Дробицької колонії втік 37-річний засуджений. Поліцейським вдалося затримати злочинця. 

За даними на сайті поліції Львівщини

Источник

Новости Украины