На Полтавщині поліцейські затримали шахрая, який викрадав гроші із банківських карток

На Полтавщині поліцейські затримали жителя Київської області. Він організував схему, за допомогою викрадав гроші із банківських карток. Чоловік встановлював на банкомати спеціальні скімінгові пристрої та з їх допомогою збирав дані, які потрібні для зняття грошей із чужих банківських рахунків. Правоохоронці провели санкціонований обшук у квартирі, яку зловмисник орендував у Миргороді, та вилучили скімінговий пристрій, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, платіжні квитанції, картки та паспорт громадянина іншої держави.

Викрили шахрая працівники  відділу протидії кіберзлочинам в Полтавській області спільно зі слідчими  Миргородського відділу та Кременчуцького районного управління поліції, під процесуальним керівництвом Кременчуцької  місцевої прокуратури. 

— Для скоєння шахрайств підозрюваний використовував скімер. За допомогою цього пристрою, встановленого безпосередньо на банкоматі, фігурант отримував конфіденційну інформацію та виготовляв копію платіжних карток громадян. А потім з дубліката банківської картки знімав кошти в інших банкоматах, — розповів Олександр Ведмідський, начальник відділу протидії кіберзлочинам в Полтавській області.

Поліцейські повідомляють, що шахрай виготовив 35 копій карток і, за попередньою інформацією, завдав жертвам збитків на загальну суму понад 200 тисяч гривень. Фігуранту повідомили про підозру у скоєнні злочинів за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство, вчинене у великих розмірах або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки» та ч. 1 ст. 361 «Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин». Шахраю обрали запобіжний захід, у справі тривають слідчі дії.

Раніше ми розповідали, що в Україні з’явився новий вид шахрайства.

Бажаєте отримувати найважливіші новини Полтави у месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram

Источник

Новости Украины