Найбільший гравець Туреччини повністю відмовився від нафти з РФ — ЗМІ

Найбільший гравець Туреччини повністю відмовився від нафти з РФ - ЗМІ

Фото: globalterminal-tr.com Термінал Dortyol у 2023 році прийняв рекордні обсяги російської нафти

Найбільший гравець Туреччини з перевалки російської нафти, який у 2023 році прийняв рекордні обсяги, повністю закрив операції з нею.

Компанія Global Terminal Services (GTS), що управляє терміналом Dortyol, поінформувала клієнтів, що не прийматиме вантажі з Росії, повідомляє видання The Moscow Times.

Таким чином, турецький термінал Dortyol, який у 2023 році прийняв рекордні обсяги російської нафти, повністю закрив операції з нею.

«GTS вирішила перервати всі можливі операції, пов’язані з російською нафтою, і наприкінці лютого 2024 року повідомила своїх клієнтів, що навіть за відсутності порушення будь-яких законів, правил або санкцій компанія не прийматиме продукцію російського походження або продукцію, відвантажену з російських портів, як додатковий захід до чинних санкційних правил», — йдеться у повідомленні компанії.

Зазначається, що рішення ухвалене після посилення санкційного тиску з боку Сполучених Штатів.

«Загроза введення Вашингтоном санкцій проти компаній, що ведуть бізнес із Росією, вже вдарила по турецько-російській торгівлі, порушивши або загальмувавши платежі як за російську нафту, так і за турецький експорт», — пише The Moscow Times.

Туреччина стала одним із найбільших імпортерів російської нафти та палива. За даними аналітичної компанії Kpler, термінал Dortyol у 2023 році прийняв 11,74 млн барелів російської нафти, що в сім разів більше від загального обсягу усіх відправників у 2021 році. Експорт із терміналу у 2023 році підскочив приблизно до 24,7 мільйона барелів — майже вп’ятеро порівняно з 2021 р.

Нагадаємо, раніше повна заборона на ввезення російської нафти набула чинності в Болгарії.

У той же час, Індія відновила закупівлю російської нафти сорту Сокіл після двох місяців перерви.

Американська LISCR перестала перевозити російську нафту

Джерело

Новости Украины