Наскільки реально отримати безпроцентний кредит в Україні

Важка фінансова ситуація в країні та непередбачувані витрати змушують велику частину українців позичати гроші у фінансових установ. Щоб знизити переплату, варто оформити кредит під 0% на карту, який пропонують банки та мікрокредитні компанії.

Що таке безвідсоткові кредити

Кредитування належить до поширеної фінансової послуги, яку пропонують фінансові організації по всьому світі. Компанії прагнуть отримати прибуток з кожної операції, тим більше з видачі грошей в борг. Тому багато людей сумніваються, чи вигідно кредитору видавати кошти під 0%.

Звичайно, дохід з безвідсоткової позики не буде рівнозначним виданим кредитам під проценти. Проте компанії таким чином збільшують свою клієнтську базу та напрацьовують позитивну репутацію серед своєї аудиторії. Отримати кредит під 0% сьогодні можливо у банках та мікрокредитних організаціях.

Банки пропонують безвідсотковий пільговий період користування кредитними коштами на картках. В середньому він становить 30-60 днів. МФО видають безвідсоткові позики на термін 10-15 днів, проте сума може бути значно більшою, ніж банківський ліміт, та може становити понад 10 тисяч гривень. Мікрокредитні організації перераховують кошти на карту клієнта.

Як оформити кредит в інтернеті

Часи, коли потрібно було стояти в чергах для заповнення заявки на кредит, минули. Сьогодні фінансові установи перейшли на роботу в інтернет. Багатьох користувачів цікавить питання: онлайн кредити – що це? Це простий спосіб отримати фінансову послугу без потреби відвідувати офіс компанії. Договір позики, оформленої онлайн, має таку ж юридичну силу, як і звичайного кредиту.

Хто може отримати позику онлайн

Взяти кредит в інтернеті можуть люди, які відповідають вимогам МФО:

  • мінімальний вік позичальника 18-21 рік;
  • максимальний вік клієнта 65-70 років;
  • українське громадянство;
  • наявність паспорта, банківської карти;
  • відсутність відкритих боргів у МФО та проблем із законом.

Процедура подачі заявки на кредит

Подати запит на безвідсотковий кредит можна на сайті МФО. Перш за все позичальникам потрібно пам’ятати правила вибору мікрофінансової організації. Компанія повинна мати ліцензію від НБУ, розміщувати юридичні документи у відкритому доступі, швидко виходити на зв’язок з клієнтом. Важливо, щоб МФО мала досвід роботи на ринку та отримала позитивні відгуки від позичальників.

Процедура подачі заявки на позику доволі проста.

  1.     Потрібно зайти на офіційний сайт компанії та ознайомитися з умовами кредитування.
  2.     Обрати суму та термін позики.
  3.     Заповнити всі поля анкети (важливо вказувати правдиві дані).
  4.     Вказати номер банківської карти.
  5.     Ознайомитися з кредитним договором за допомогою СМС-коду, який приходить на телефон.
  6.     Отримати гроші на карту.

Мікрокредитні компанії видають позики під 0% для нових позичальників (в рамках акції для розширення клієнтської бази). Позичальникам МФО потрібно пам’ятати про своєчасне погашення боргу. В разі виникнення заборгованості кредитор має право нарахувати стандартні відсотки за весь період користування кредитними коштами.

Новости Украины