«Не можеш фарбувати, йди плети сітки»: у Полтаві тренер з бальних танців камуфлює авто для бійців

За інформацією: Суспільне Полтава.

Фото: Суспільне Полтава

У Полтаві тренер з бальних танців Валентин Васін перефарбовує автомобілі для ЗСУ. Для цього він зібрав команду знайомих та друзів, які у вільний від роботи час безплатно допомагають готувати авто для фарбування. Камуфлює машини залежно від побажань військових.

Хореограф Валентин Васін фарбує авто для військових вже більше року. Робить це разом з друзями у вільний від роботи час.

У Полтаві тренер з бальних танців камуфлює авто для бійців. Фото: Суспільне Полтава

"Це все почалось від того, як у нас є друг хороший, він зараз на «нулі». Йому потрібно було пофарбувати авто. У нас є всі інструменти необхідні, не професійні, звичайні, але, в принципі, цього вистачає. Ми всі працюємо. Я просто телефоную, пишу, хто може, підходить", ― каже волонтер Валентин Васін.

Волонтери камуфлюють авто для бійців. Фото: Суспільне Полтава

Позашляховик волонтерам в роботу передав військовий з харківського батальйону. Перед нанесенням фарби поверхню авто зачищають, шпаклюють, шліфують та знежирюють спецзасобами.

На пікап Валентин наносить європейський камуфляж "Мультикам". Для цього потрібні 3 кольори: "койот", "олива" та "хакі". Фарбуватиме авто близько 4 годин.

Всі матеріали волонтер купляє за донати, які збирає сам. На одну таку автівку потрібно близько півтори тисячі гривень.

Тренер з бальних танців камуфлює авто для бійців. Фото: Суспільне Полтава

"Намагаємось «малою кров’ю», малими коштами швиденько зробити, щоб воно максимально було там в посадках, «на нулі» не помітно. Є автівки, які потрапляють туди і їх немає за день, а є такі автівки, які і по півроку їздять", ― говорить волонтер Валентин Васін.

Протягом року чоловіки «замаскували» для військових вже до 20 автомобілів. Камуфляж наносять різний, залежно від пори року.

"Якщо ти не там (не на фронті – ред.), то ти маєш робити тут максимально те, що ти можеш. Не можеш фарбувати, йди плети сітки, не можеш плести сітки, роби щось інше, але роби", каже волонтер Валентин Васін.

Новости Украины