«Не можна воювати з Росією»: Медведєв видав чергову порцію погроз США після заяви Путіна про вихід з ДСНО

Заступник голови ради безпеки РФ та колишній президент країни-агресора Дмитро Медведєв вибухнув новими погрозами Заходу. Він звинуватив США у «тупій антиросійській політиці», зловтішаючись рішенням Москви призупинити участь у Договорі про нерозповсюдження ядерної зброї.

Відео дня

Відповідну заяву Медведєв зробив у своєму Twitter. «США отримали по заслугах за свою тупу антиросійську політику, тобто припинення дії ДСНО-3 (договір про стратегічні наступальні озброєння. – Ред.). Не можна воювати з Росією, вдаючи, що з питаннями стратегічної стабільності все гаразд. Так вам і треба!» – видав кремлівський політик.

Як відомо, саме Медведєв підписав ДСНО-3 разом із президентом США Бараком Обамою 8 квітня 2010 року в Празі. Документ передбачав скорочення розгорнутих двома країнами ядерних боєзарядів до 1550 одиниць, міжконтинентальних балістичних ракет, балістичних ракет підводних човнів та важких бомбардувальників – до 700 одиниць.

Договір був розрахований на десять років із можливістю продовження на 5 років. У січні 2021 року держдума та рада федерації РФ ратифікували угоду зі США щодо продовження дії договору до лютого 2026 року.

21 лютого президент країни-агресора Володимир Путін у ході щорічного звернення до Федеральних зборів заявив, що Росія припиняє участь у ДСНО.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у НАТО відреагували на заяву Путіна про призупинення участі в договорі про стратегічну ядерну зброю. Генсек Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що Москві адресовано чітке повідомлення: атака на будь-яку з країн НАТО буде рівносильна атаці на Альянс.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины