Не всі навчальні заклади Кіровоградщини готові працювати очно – Держпродспоживслужба

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Укриття в одній з кропивницьких шкіл. Суспільне Кропивницький

14,5% навчальних закладів Кіровоградської області не отримали від Держпродспоживслужби Акти готовності до навчальногоо року. Це інформація від речниці Служби в регіоні Наталії Шевченко. З її слів, протягом серпня-вересня здійснили 923 позапланових перевірки у школах, дитячих садках та закладах профтехосвіти.

Головною причиною непідписання Актів готовності є відсутність укриттів або їх незадовільний санітарний стан, сказала речниця: "В таких закладах освіти навчально-виховний процес організовано виключно дистанційно".

За словами Наталії Шевченко, під час перевірок, серед іншого, звертали увагу на дотримання санітарно-гігієнічних вимог при облаштуванні територій та будівель, укритті, кабінетів і майстерень, актових і спортивних залів, їдалень і харчоблоків, стан мереж водо- та електропостачання, каналізації, вентиляції, меблів, виконання необхідних ремонтів, підготовку до опалювального сезону, організацію протиепідемічних заходів: "Керівників закладів, працівників та батьків проконсультували щодо організації роботи в умовах воєнного стану. Надали більше шести сотень приписів та рекомендацій щодо облаштування укриттів, організації харчування в укриттях тощо. У понад 65% випадків наші пропозиції виконали".

Ті заклади, які не отримали Актів готовності, продовжують усувати недоліки, перебуваючи на дистанційній формі навчання. На них чекають чергові перевірки, сказала речниця: "Спеціалісти Держпродспоживслужби продовжують контролювати облаштуванням укриттів у закладах освіти з дотриманням санітарно-гігієнічних норм та усуненням порушень санітарних норм в самих закладах".

Що відомо

За інформацією директорки обласного департаменту освіти і науки Ельзи Лещенко, на 4 жовтня в регіоні працюють 454 школи, 106 з яких – дистанційно, в очному або змішаному форматі навчаються 65 тисяч учнів у 348 школах. Серед школярів – 6359 переселенців. Крім того, в регіоні працюють 312 дитсадків: 249 – у традиційному або змішаному форматі, 63 – онлайн. 717 з 15044 вихованців – переселенці. Понад 12 тисяч дітей відвідують дитсадки, 2761 дитина навчається онлайн.

Новости Украины