Необхідні 80% ліжок для хворих з COVID-19 у Донецькій області забезпечені медичним киснем

Лікарні, які надають медичну допомогу хворим з COVID-19 у Донецькій області,  на достатньому рівні забезпечені ліжками, які приєднані до медичного кисню.  Про це під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області повідомив заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко.

Він нагадав, що наприкінці минулого року Донеччина отримала кисневі концентратори.  Відповідно до укладених договорів з 1219 кисневих концентраторів було поставлено 1042 концентратори.

«Недопоставлено було 177 концентраторів —  це 145 концентраторів з продуктивністю 5 літрів кисню на хвилину і 32 концентратори — 20 літрів на хвилину.  Вчора перша партія 5-літрових концентраторів була доставлена до лікарень. Можна сказати, що лікарні,  які надають медичну допомогу хворим з COVID-19 у Донецькій області,  на необхідні 80% від усього ліжкового фонду забезпечені ліжками, які приєднані до медичного кисню»,  — сказав Олександр Педенко.

Источник

Новости Украины