Незаконне переправлення через кордон: у Полтаві чоловікові обрали запобіжний захід

За інформацією: Суспільне Полтава.

фото: Полтавська обласна прокуратура

В Октябрському райсуді Полтави обрали запобіжний захід чоловікові, якого підозрюють у незаконному переправленні через кордон військовозобов’язаних. Про це стало відомо з ухвали, яку оприлюднили у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Підозрюваному призначили 60 діб тримання під вартою із можливість внесення 744 тисяч 300 гривень застави.

Такий запобіжний захід щодо підозрюваного просили застосувати слідчий та прокурор.

Захисник підозрюваного наполягав застосувати запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання. Підозрюваний відмовився надавати пояснення суду.

Згідно з текстом ухвали, чоловік мав підшукати громадян України, які хочуть перетнути державний кордон без належних на те підстав і документів, поза визначеними пунктами пропуску та повідомити вартість таких послуг. Двом чоловікам, які хотіли виїхати за кордон, підозрюваний сказав, що кожен з них має сплатити 3 тисячі 200 доларів.

Чоловіка підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України". Санкція – від 7 до 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Що відомо:

  • 38-річній жительці Чернівецької області повідомили про підозру в організації незаконного переправлення людей через державний кордон України, вчинений за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів. 6 вересня в Октябрському райсуді Полтави жінці обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.
  • За даними слідства, у період воєнного стану жінка за грошову винагороду спільно з жителями Полтавської та Чернівецької областей налагодила схему незаконного перетину державного кордону для військовозобов’язаних українців. Житель Полтавщини знайшов двох полтавців, які хотіли виїхати до Румунії, та відправив їх до Чернівецької області.
Новости Украины