Заміна труб: полтавські багатоповерхівки готують до опалювального сезону

За інформацією: Суспільне Полтава.

Суспільне Полтава

У Полтаві завершують підготовку будинків, які перебувають на балансі комунального підприємства «ЖЕО №2», до опалювального періоду. Про це Суспільному розповів начальник дільниці № 3 установи Микола Гапон. За його словами, планово замінюють внутрішньобудинкові мережі.

В одній з багатоповерхівок на вулиці Європейській у Полтаві, яка перебуває на балансі комунального підприємства «ЖЕО №2», замінюють труби.

"Система опалення. Ми зараз її міняємо на пластикову трубу. Залізна прийшла в непридатність, ми її від’єднали. Зараз міняємо, будемо паяти", — каже слюсар-сантехнік «ЖЕО №2» Олександр Козик.

Ремонт системи опалення в одному з будинків. Суспільне Полтава

Так готують внутрішньобудинкові мережі до опалювального сезону.

"Тут у нас була аварія, ми її ліквідували, так що мешканці будуть з опаленням. Роботи типові. Ми планово міняємо трубопроводи опалення, холодного водопостачання, гарячого водопостачання", — каже начальник дільниці № 3 «ЖЕО №2» Микола Гапон.

У будинку мешкає Олександр Сініктутов.

Один з будинків на вулиці Європейській. Суспільне Полтава

"З опаленням нічого. Радіатори теплі зимою. Утеплення робимо, як можемо – самі. А так чекаємо, що буде далі", — говорить Олександр Сініктутов

"З точки зору подачі теплоносія тут все нормально. А от з точки зору утеплення, ізоляції і всього іншого, загальнобудинкові приміщення я маю на увазі – під’їзди і все інше – уже 20 років і пишу, і ходжу, і самі щось робимо, закриваємо, але тут такі роботи, що наші мешканці не потягнуть", — розповідає мешканець будинку у Полтаві Олександр Закревський.

Будинок на вулиці Європейській. Суспільне Полтава

Такими роботами їхня комунальна установа не займається, пояснив заступник начальника підприємства «ЖЕО №2» Михайло Лукін.

За словами Михайла Лукіна, комунікації у будинках, які обслуговує «ЖЕО №2», готують у міжопалювальний період. Нині ремонти завершили у 934-х житлових будівлях міста. На черзі іще пів сотні. Їх мають підготувати менш ніж за місяць. А у будинках, де є ОСББ, мешканці самостійно ухвалюють рішення щодо ремонту внутрішньо будинкових мереж.

Новости Украины