Новорічна ялинка у Кременчуці: що говорять люди та чи працюватиме ковзанка

За інформацією: Суспільне Полтава.

Ялинку у Кременчуці змонтували на площі, де її встановлювали і раніше. Фото: Суспільне Полтава

Встановлювати новорічні ялинки на Полтавщині дозволила Рада оборони області. Робити це можна лише за гроші меценатів. Окрім того, заборонено під’єднувати ілюмінацію до загальної енергомережі.

У Кременчуці ілюмінацію будуть вмикати від генератора, який заправляють за гроші меценатів. Дозволу на роботу ковзанки поблизу поки не отримали.

"Ми зробили укриттів довкола ялинки на 2200 людей. Майже у 2,5 рази більше, ніж потрібно було. Не працювати під час повітряної тривоги", ― розповів заступник голови Кременчуцької міської ради Руслан Проценко.

Одне з укриттів у Кременчуці, яке облаштували за гроші меценатів. Фото: Суспільне Полтава

За його словами, у місті визначили сім укриттів, які розташовані найближче до ялинки. Одне з них ― на вулиці Михайла Коцюбинського ― поремонтували також за гроші меценатів. Зокрема, розчистили підвал, зробили вбиральні та освітлення.

Що кажуть люди про встановлення ялинки у Кременчуці

Житель Кременчука Юрій Спільник Суспільному розповів, що не проти встановлення ялинки на площі Перемоги.

Нової ілюмінації та прикрас для ялинки у Кременчуці не закуповували. Фото: Суспільне Полтава

"На мій погляд, якщо ялинку ставлять не за бюджетні гроші, а за гроші підприємців, то чому б ні. Якщо за бюджетні гроші, звісно, я проти за бюджетні гроші. Але, якщо ставлять за рахунок приватних підприємців, то чому б малечу не порадувати", ― розповів Юрій Спільник.

На думку місцевої жительки Ольги, цього року можна було обійтися без новорічних атрибутів, а гроші витратити інакше. Суспільному жінка розповіла:

"Мені здається, зараз не на часі ялинка у воєнний час. Краще на дрони ті гроші витратити".

Новости Украины