Об’єкти енергетики на Харківщині «ховають» від ракет

Остання ракетна атака показала, що система захисту спрацювала.

Харківська область оговтується від ракетних атак росії і продовжує захищати об’єкти критичної інфраструктури.

У першу чергу від окупантів намагаютсья захистити об’єкти енергетики, які генерують і передають електроенергію. Остання ракетна атака 10 лютого довела, що захист працює.

«Триває облаштування захисними спорудами. Останні обстріли показали ефективність і той стан, коли немає ні аварійних, ні планових відключень, зокрема і завдяки захисним спорудам. І надалі будемо продовжувати», — повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Нагадаємо, 10 лютого ворог здійснив 15-ту ракетну атаку на систему енергетики. Довготривалих відключень вдалося уникнути. 

У той же час на деокупованих теритторіях Харківщини без світла залишаються близько 35 000 людей. За офіційною інформацією, світло їм зможуть повернути за кілька місяців: мережі знищені на 80%, йде розмінування територій.

Як писав UA-NEWS.in.ua, генерацію електроенергії в Харківській області планують збільшити. Про це під час візиту до Харкова повідомив міністр енергетики Герман Галущенко. 20 лютого він побував на кількох постраждалих від ударів РФ об’єктах у регіоні, а потім провів закриту нараду, де йшлося про ліквідацію наслідків ракетних ударів.

До кінця року генерацію планують збільшити за рахунок децентралізація генерації і налагодження газотурбінних станцій.

Джерело

Новости Украины