Окупанти вибрали новий маршрут для атаки Одеси дронами Shahed

Фото: ілюстративне

російські терористи у ніч проти 4 травня використали новий маршрут для ударів іранськими дронами Shahed по Одесі. Також окупанти хвилями запускали безпілотники. 

Про це на брифінгу у медіа-центрі Україна-Одеса сказала спікерка ОК «Південь» Наталя Гуменюк. 

Вона зазначила, що для ударів по Одещині окупанти вибрали новий маршрут з напрямку Азовського моря. Це вони зробили, враховуючи ландшафт території. 

«Намагалися запустити дрони у незвичайний спосіб, через тимчасово окуповану територію Херсонщини — обхідний маневр для того, щоб потім вони вийшли вздовж русла Дніпра на північ, по Київщині та, в тому числі вздовж чорноморського узбережжя, заходили на атаку з моря, зокрема — по Одеському району», — сказала Гуменюк.

Речниця ОК «Південь» наголосила, що по Одещині було випущено 15 дронів, 12 — з яких збили мобільні групи та ППО. Інші Shahed влучили по гуртожитку навчального закладу, але люди не постраждали. Також там спалахнула пожежа на площі 20 квадратних метрів, яку оперативно ліквідували. 

Крім того окупанти запускали дрони трьома групами. Перша група була спрямована на відволікання української ППО, друга — могла атакувати самі засоби протиповітряної оборони, третя – у таких випадках спрямовується на заплановані цілі. Атаку на Одесу росіяни намагались виправдати помстою за удари по Кремлю. 

«Те, що це була помста, ми побачили на хвостовиках, які знайшли на місцях ураження. Там було чітко маркером позначено, вочевидь руками тих, хто запускав дрони, — »за Кремль«, »За Москву« з використанням символіки так званої СВО», — розповіла Гуменюк.

 

Джерело

Новости Украины