«Перерахували завдаток на картку». У Чернівецькій області двох жінок ошукали при купівлі дров

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Фото ілюстративне. Pixabay

У Чернівецькій області двоє жінок сплатили завдаток за дрова, але не отримали їх. Вони перерахували на картку "продавця" 8 та 15 тисяч гривень. За фактом шахрайства у поліції розпочали провадження.

Про це йдеться на сайті управління нацполіції області.

Випадки трапилися у селах Зруб-Комарівці та Снячів на Сторожинеччині. Одна з жінок розповіла поліцейським, що побачила оголошення в соцмережі про продаж дров і сконтактувала з продавцем. Він погодився доставити дрова лише після передплати. Коли отримав гроші – вимкнув телефон.

У поліції застерігають не перераховувати гроші як завдаток чи передплату, а сплачувати за товар лише після отримання.

Як легально купити дрова

Придбати дрова легально можна лише у лісництвах області. Для цього потрібно:

  • Написати заяву в лісництві, в якій вказати, скільки дров потрібно. До заяви додати копію паспорта та ідентифікаційного коду.
  • У лісництві виписують рахунок для оплати. Заплатити можна через термінал, у відділенні банку та додатку інтернет-банкінгу.
  • Квитанцію надають лісництву. Після цього деревину відвантажують для вивозу.

Контакти лісничих, відповідальних за купівлю дров – читайте за посиланням. Ціни на деревину в різних лісництвах можуть відрізнятися.

Що відомо

  • Цього року попит на деревину зріс, казав раніше Суспільному завідувач сектору обласного управління лісового господарства Олександр Москалюк. Втім лісгоспи заготовили достатньо дров, їх має вистачити для поточного опалювального сезону.
  • У Чернівцях на випадок відсутності газу понад десяток малих котелень переводять на альтернативне паливо.

Новости Украины