На базі Вінницької харчосмакової фабрики, де виготовляють хрін і гірчицю, в серпні минулого року налагодили виробництво живого пива. Підприємство отримало ліцензію на гуртовий продаж і збуває крафтову продукцію не лише у Вінниці та області, а й в Києві, Одесі, Умані та Житомирі.
Про це на своїй сторінці повідомив заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний.
«Лінія з виробництва вінницького пива повністю автоматизована, за добу тут можна виготовляти понад 10 тонн напою. Продукт виготовляють на сучасному обладнанні угорської компанії ZIP Technologies», — зазначає посадовець.
В асортименті є шість видів пива:
- Преміум світле «Вінницьке»
- Світле «Блонд-ель»
- Світле «Голд-ель»
- Пшеничне світле «Вайсбір»
- Напівтемне «Віденське»
- Темне «Гіпаніс»
«Наступний крок — розширення асортименту, збільшення об’ємів виробництва за рахунок інвестицій у додаткове обладнання. За рахунок нового виробництва підприємство створює додаткові робочі місця та збільшує відрахування до бюджету. Вінницька міська рада готова підтримувати та допомагати підприємцям всіма можливими засобами — так було в карантинному 2021 році, так і зараз у воєнному 2022-му.
Наші пріоритети зараз — це турбота про людей, які через війну залишилися без дому та відновлення економіки. Бо держава повинна мати власні ресурси для забезпечення потреб», — написав Андрій Очеретний.