По есмінцю ВМС США випустили ракети. Він відбив у єменських піратів танкер Central Park


По есмінцю ВМС США випустили ракети. Він відбив у єменських піратів танкер Central Park

Корабель USS Mason ВМС США (Фото: Peter J. Carney)

Морські піхотинці ВМС США відбили нафтохімічний танкер Central Park, який напередодні захопили єменські хусити. Про це повідомляє Reuters.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Компанія Zodiac Maritime, яка володіє танкером, заявила, що Central Park, імовірно, був захоплений піратами в Аденській затоці, за 54 морські милі від узбережжя Сомалі.

На борту судна перебувають капітан (громадянин Туреччини) та ще 21 особа команди – громадяни Росії, В’єтнаму, Болгарії, Індії, Грузії та Філіппін. Танкер везе фосфорну кислоту.

Сьогодні, 27 листопада, військовий корабель ВМС США звільнив пов’язаний з Ізраїлем (Zodiac Maritime є частиною Zodiac Group ізраїльського мільярдера Еяля Офера. – Ред.) танкер.

Один з неназваних американських чиновників повідомив Reuters, що військовий корабель USS Mason відповів на сигнал лиха — «і танкер тепер вільний». 

Водночас Центральне командування США повідомило, що з підконтрольних хуситам районів Ємену були випущені дві балістичні ракети у бік американського есмінця Mason. Обидві ракети впали в Аденській затоці, приблизно за десять морських миль від кораблів, зазначили американські військові.

  • 31 жовтня угруповання хуситів у Ємені взяло на себе відповідальність за серію атак на півдні Ізраїлю.
  • 19 листопада єменські хусити захопили в Червоному морі суховантажне судно Galaxy Leader, як вони заявили, «на знак підтримки ХАМАС». 

Джерело

Новости Украины