Американські війська атакували чотири рази в Іраку та Сирії впродовж кількох годин – Reuters


Американські війська атакували чотири рази в Іраку та Сирії впродовж кількох годин – Reuters

Іранські ракети в Іраку (Фото: ЕРА)

Американські сили в Іраку і Сирії були атаковані чотири рази 23 листопада ракетами та дронами, але обійшлося без жертв і пошкоджень інфраструктури. Про це написало агентство Reuters із посиланням на слова американського військового чиновника.

Пояснюємо складні речі простими словами – підписуйся на наш YouTube

Чиновник заявив, що американські та міжнародні сили були атаковані на двох об’єктах на північному сході Сирії ракетами та безпілотниками.

Журналісти зазначили, що в Іраку на авіабазі Айн Аль-Асад на захід від Багдада було запущено кілька безпілотників, а на базі, де дислокуються американські війська поблизу аеропорту Ербіля на півночі Іраку, був запущений безпілотник.

Група, що називає себе Ісламським опором в Іраку, яка, на думку аналітиків, об’єднує кілька пов’язаних з Іраном іракських збройних угруповань, заявила про напади на ці об’єкти раніше цього ж дня.

Читайте також: Білий дім прямо попередив Іран, що напади на війська США дорого обійдуться для нього

За даними агентства, атаки сталися наступного дня після того, як США завдали удару по пов’язаному з Іраном збройному угрупованню «Катаїб Хезболла» (КХ) на південь від Багдада, в результаті якого, за заявою КХ, загинуло вісім її членів. Уряд Іраку засудив цю атаку як ескалацію і порушення суверенітету.

Американські офіційні особи заявили, що Сполучені Штати завдали удару по пов’язаних з Іраном угрупованнях після ескалації їхніх нападів, які були спрямовані проти американських і міжнародних сил десятки разів із 17 жовтня, через 10 днів після початку війни між Ізраїлем і ХАМАС, написало Reuters.

Станом на четвер було здійснено 36 нападів в Іраку і 37 в Сирії, повідомив американський військовий чиновник.

  • З 17 до 24 жовтня 2023 року військові бази США на Близькому Сході понад 10 разів атакували дронами й ракетами під час виконання бойових завдань в Іраку та Сирії. Внаслідок цього було поранено 20 американських військовослужбовців.
  • 20 жовтня під час звернення до американців президент США Джо Байден запевнив, що Сполучені Штати притягнуть до відповідальності Іран за підтримку війни РФ проти України та війни ХАМАС проти Ізраїлю.
  • 27 жовтня міністр оборони США Ллойд Остін заявив на брифінгу, що 26 жовтня Сполучені Штати завдали ударів по двох іранських об’єктах у Сирії. 

Читайте також: Reuters: Проіранські бойовики вдарили дроном по солдатах США в Іраку, ризики наростають

Джерело

Новости Украины