Подвійне та сімейне голосування — другий день псевдореферендуму на Херсонщині

За інформацією: Суспільне Херсон.

Порожні вулиці Херсона на другий день псевдореферендуму, ранок 24 вересня. Фото: Суспільне Херсон

На Херсонщині другий день так званого "референдуму". Місцеві жителі повідомляють про так звані "виборчі комісії", які разом з озброєними солдатами ходять по домівках жителів населених пунктів і вимагають проголосувати.

У Херсоні — порожні вулиці, ніщо не говорить про те, що триває так званий "референдум", повідомляє кореспондент Суспільного.

"Вчора біля так званих дільниць окупанти влаштували пісні і пляски, роздавали триколори. Охочих проголосувати було мало і тривало це десь до обіду. Сьогодні взагалі тихо, об 11-ій годині людей на вулицях немає. Таке враження, що місто вимерло", —розповів наш кореспондент.

Порожні виборчі дільниці залишаються порожніми. "Виборчі комісії" у супроводі озброєних солдатів кочують по області та продовжують полювати на виборців, які всіма способами намагаються уникнути з ними зустрічі, говорить перший заступник голови обласної ради Юрій Соболевський.

В своєму телеграмі він написав, що деяким людям довелося голосувати двічі — в перший і другий день. Також, за його словами, зафіксували практику сімейного голосування – якщо вдома застали лише одного члена сім'ї, напружують взяти кілька бюлетенів та "проголосувати" за всіх.

"Якщо коротко – відбувається цілковита дичина! З іншого боку від руського миру нічого іншого очікувати і не варто", — написав Соболевський.

Що відомо

  • З 23 по 27 вересня окупанти проводять псевдореферендум на Херсонщині. Окупаційна влада не була готова до його проведення, але наказ Кремля змусив метушитись.
  • Херсонська міська рада звернулася до херсонців з проханням бути обережними і залишатися вдома під час проведення псевдореферендуму та оприлюднила номери гарячих ліній для звернень громадян у випадку небезпеки.
  • Окупаційна влада озвучила цифри явки на так званих "референдумах" щодо приєднання до Росії тимчасово окупованих територій Донеччини, Луганщини, Херсонщини та Запоріжжя. Заявляється, що у так званій "ДНР" явка склала 23,64%; в "ЛНР" — 21,97%; у Херсонській області — 15,31%; у Запорізькій області — 20,52%.

Новости Украины