Полтавський ринок Мотель: бруд, антисанітарія, сміття (ФОТО)

На початку 2021 року закінчився термін оренди комунального ринку «Мотель». Він перебуває  у суборенді підприємця Віктора Бажана. Відтепер постало питання щодо  продовження  оренди земельної ділянки для роботи ринку.

Ось вже кілька років поспіль і жителі прилеглих будинків, і підприємці ринку нарікають на нього.

Так, на засідання третьої сесії міської ради прийшла ініціативна група з проханням не продовжувати аренду Віктору Бажану.

Представниця ініціативної групи Світлана Яценко сказала:

 «Прошу не продовжувати аренду на ділянці ринку «Мотель» Віктору Бажану. Безліч торгових точок на ринку працюють без дозволу, відсутня пожежна сигналізація, нормальне освітлення, водопостачання, немає нормальних паркувальних місць для автівок, на території довкола ринку панує безлад та антисанітарія, ми бачимо постійні знущання та приниження «неугодних», котрі критикують Бажана, на ринку постійні аварії електромережі. Шановні депутати, звільніть нас від мецената Бажана!»

Підприємці ринку розповідають: вони щомісяця сплачуютьпо кілька тисяч гривень за світло і благоустрій, але світло зникає постійно і сміття не прибирається.

В цьому ми вирішили переконатися на власні очі. І дійсно – картина не вселяє оптимізму. Навколо ринку — залишки якихось конструкцій, сміття, калюжі.

На самій території – порепаний асфальт, залишки продуктів, недопалки та використані ящики. Територія занедбана і не доглянута.

Однак, позбавляти Бажана оренди міська влада не поспішає. Олександр Мамай відверто сказав представникам ініціативної групи – відмовляти Віктору Бажану ніхто не буде. Адже частина майна і території – приватна власність. А от, мовляв, налагодити благоустрій його змусять. І пообіцяв найближчим часом зібрати нараду за участю керівництва ринку і громадськості.

Источник

Новости Украины