Посол Республіки Туреччини в Україні — Я вірю, що на Рівненщині є великий потенціал

Сьогодні 28 січня, голова Рівненської ОДАВіталій Коваль зустрівся із Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Туреччина в Україні Ягмуром Ахметом ГЮЛЬДЕРЕ.

Турецький посол був приємно вражений зустріччю зі сторони керівництва Рівненської ОДА та відзначив великий потенціал і перспективу регіону.

Під час зустрічі обговорили шляхи поглиблення співпраці. Також йшлося про залучення турецьких інвесторів до реалізації в області проєктів державно-приватного партнерства.

Обговорювалися можливості відновлення авіасполучень між країнами, та лісові ресурси.

Нагадаємо, що партнерство між країнами має не лише туристичний характер, хоча у 2019 році рекордна кількість українців відвідала Туреччину — понад 1,5 мільйона. Інвестування Туреччини в Україну становить 3,5 млрд доларів.

Інвестиції були різними за об’ємами вкладень, це зокрема енергетика — сонячна і вітрова, інші пов’язані з телекомунікаціями.

Туреччина цікавиться відкриттям компаній в Україні. Адже Україна має низку переваг, як от спільний кордон із чотирма країнами ЄС.

Ягмур Ахмет ГЮЛЬДЕРЕ

» Я вас вітаю , що індустріальний парк у Рівненській області був включений до пріоритетного переліку міністерства економіки.

Наша ціль — розвивати бізнес у регіонах, для цього ми їздимо і зустрічаємося з керівництвом областей. Ми сфокусовані перш за все на організованих промислових зонах, зокрема індустріальні парки , а друге це — приватне публічне партнерство.

Туреччина і турецькі партнери вірять у світле та яскраве майбутнє України. Свідченням цього є інвестування — 3,5 млрд доларів інвестицій від турецьких партнерів в Україну.

Я вірю що на Рівненщині є великий потенціал»

Посол запевнив, що і вони і керівництво Рівненської ОДА, не зважаючи на пандемію, надіються на плідну співпрацю зокрема відновлення авіасполучень між країнами, та створення індустріального парку.

Віталій Коваль голова Рівненської ОДА

-Туреччина є стратегічним партнером України. Це було неодноразово підтверджено рівні зустрічах наших Президентів — пана Володимира Зеленського та Ердогана.

Сьогодні ми мали досить цікаву і плідну зустріч. Обговорили стратегічно важливі моменти співпраці, з якими можна співпрацювати. Для нас важливо вийти на експортний ринок Туреччини і отримати досвід та інвестиції в тих сферах, де Туреччина є лідером. Це приватне державне партнерство у сфері медицини, досвід у логістиці, зокрема розвиток аеропортів. На сьогодні ми маємо близько 20 мільйонів доларів товарообороту.

Наприкінці зустрічі посол та голова Ода обмінялися подарунками та очільник області мав провести послові невеличку екскурсію містом.

Источник

Новости Украины