Потрапили під прес хвороби майбутні матусі в Херсоні

В облцентрі з-поміж заражених пневмонією, викликаною коронавірусом, дедалі більше вагітних жінок. Пише Голос України. Їх небезпечний штам «Дельта» теж не оминає своєю лихою увагою.

Якщо влітку майбутніх матусь з усього міста шпиталізували по одній-дві на місяць, то нині у клінічній лікарні імені Тропіних лікують уже дванадцятьох. Для них виділили ізольовані палати в акушерському відділенні, де окремо перебувають пацієнтки з підозрою на ковід, а окремо — ті, в кого ПЛР-тест уже виявився позитивним. Утім, терміни вагітності у переважної більшості з них ранні, і лікарі сподіваються, що стан очікування дитини і пологів вони пройдуть уже здоровими.

Якщо кількість таких хворих зросте, для них доведеться виділяти окреме відділення або в лікарні імені Тропіних, або в лікарні імені Лучанського, яка нині приймає ургентних хворих по лінії швидкої допомоги і дуже завантажена. Така можливість обговорюється. Є проблеми і з реабілітацією постковідних хворих. У середньому у кожного третього з них після «корони» залишаються проблеми з серцем, і після двох тижнів в обласній інфекційній лікарні заслаблих везуть не додому, а просто до кардіологічного центру. Там таких пацієнтів уже дев’ять, каже директор кардіоцентру.

https://khersonci.com.ua

Источник

Новости Украины