Повернений з полону захисник Маріуполя із Полтави Сергій Волинський «Волина» перебуватиме у Туреччині: що відомо

За інформацією: Суспільне Полтава.

Сергій Волинський. Фото зі сторінки Волинського у Facebook

21 вересня у рамках обміну Україна повернула командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергія Волинського «Волину». Він та ще чотири командири, які обороняли Маріуполь, перебуватимуть у Туреччині. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Командир 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій Волинський «Волина» за умовами обміну до кінця війни перебуватиме у Туреччині, повідомив Зеленський. Він матиме можливість проводити особисті зустрічі. Зокрема, з родинами. Також у Туреччині залишаться Денис Прокопенко «Редіс», Святослав Паламар, Денис Шлега, Олег Хоменко — командири з «Азовсталі».

Що відомо про Сергія Волинського «Волину»:

Сергій Волинський – учасник російсько-української війни та, зокрема, оборони Маріуполя. Має відзнаку "За участь в антитерористичній операції", медаль "За військову службу Україні", орден "За мужність" ІІІ ступеню та орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеню. Саме під командуванням Сергія бригада "морпіхів" у Маріуполі успішно з'єдналася з полком "Азов" і продовжила оборону міста.

Як розповідала Суспільному його сестра Тетяна Харько, на позиції у межах Маріуполя Сергій Волинський зі своїми колегами виїхав приблизно за два тижні до 24 лютого.

Майор Сергій Волинський служить у 36-й окремій бригаді морської піхоти Збройних сил України. У квітні став командиром. Тоді ж підрозділ зайшов на територію металургійного заводу "Азовсталь" і долучився разом із полком "Азов" до протистояння російській армії. Відтоді і Сергій, і його побратими опинилися заблоковані на комбінаті.

Чоловік народився і виріс у Полтаві. Цього року йому виповнилося 30. Половину життя він присвятив військовій справі – після 9-го класу вступив до Кременчуцького військового ліцею, а вищу освіту здобув у Національній академії сухопутних військ імені Сагайдачного. Після цього у лавах морської піхоти служив у місті Керч у Криму до окупації 2014-го.

Що відомо:

  • 21 вересня Україна повернула з російського полону 215 українських військових, зокрема, захисників Азовсталі.
  • 16 травня командир "Азову" Денис Прокопенко, який перебуває на "Азовсталі", повідомив, що наказ вищого військового командування для збереження життів особового складу виконано. Після цієї заяви ЗМІ повідомили, що з території заводу "Азовсталь" у Маріуполі виїхало близько 10 автобусів з українськими військовими.
  • Президент України Володимир Зеленський у зверненні 16 травня повідомив, що операція з порятунку оборонців Маріуполя розпочата військовими, розвідниками. Щоб повернути їх додому, робота продовжується і потребує делікатності та часу.

Читайте також:

Із російського полону повернувся військовий «Азову» Олексій Гаруда

Новости Украины