Працівники «UA:Житомир» долучилися до всеукраїнської акції за збереження регіонального мовлення

Сьогодні, 25 лютого, у семи регіонах країни – Запоріжжі, Житомирі, Рівному, Закарпатті, Миколаєві, Херсоні та Луцьку проходить Всеукраїнська акція на підтримку регіонального суспільного ТБ і радіо «Інформаційна година». 26 лютого до акції приєднається і Кропивницький. Про це інформує прес-служба Національної спілки журналістів України.

Нещодавно столичне керівництво НСТУ оприлюднило інформацію про наміри скоротити тривалість мовлення в регіонах із загальних 6 годин для радіо та телебачення до 1 год на добу для ТБ і 1 год 30 хв для радіо. Така ситуація неабияк непокоїть працівників та глядачів Суспільного в регіонах, адже може призвести до повного знищення місцевих телерадіокомпаній в Україні.

«Ці зміни викликають супротив та нерозуміння. Ми прагнемо говорити більше про події в регіонах, так само наших глядачів передовсім цікавлять події в області, а не в Україні загалом. Тому Житомир однозначно приєднується до акції – з 13.00 ми на площі із заздалегідь підготовленими плакатами та розповідаємо своїм глядачам про ситуацію, що нині складається із радіо та телебаченням. Знищення ТБ і радіо під час війни – це загроза національній безпеці», – розповідає журналістка «UA: Житомир» Наталія Дехтієвська.

Нагадаємо, 12 грудня ведучі ранкової програми на регіональному каналі Суспільного мовлення «UA: Житомир» Оксана Гебрич, Наталія Дехтієвська, Тетяна Іскоростенька і Дар’я Самаріна у футболках із логотипом каналу вийшли на босий протест перед будівлею філії, заклеївши роти чорними стрічками і тримаючи в руках  напис «Житомир».

Житомир UA:Житомир всеукраїнська акція регіональне мовлення

Источник

Новости Украины