Принципи вибору термостійких тканин для виготовлення спецодягу

У металургії, хімічній та нафтопереробній промисловості, процеси здійснюються при високих температурах. Це пов'язано з тим, що ректифікація нафти та її розділення на фракції, відбувається після закипання субстанції, для цього потрібно підвищити температуру до 150 градусів. Деякі зі складових частин можуть кипіти при температурі вище 300°. Робітники, які залучені на таких роботах, потребують відповідного захисту.

Різновиди термостійких тканин для виготовлення спецодягу

 

Склад тканин може суттєво відрізнятися, в залежності від сфери їх застосування. Деякі з них використовують в допоміжних цілях, щоб забирати гарячу продукцію з печей. Відповідна термотканина створена для виготовлення рукавиць, що використовуються під час роботи в металургії, у ковальській справі або на виробництві, з застосуванням токарних верстатів.

Класифікація термостійких тканин:

— Кремнеземні. У складі тканини лежить використання волокон на основі природного мінералу. Головна особливість цього матеріалу у низькій теплопровідності та можливості стримувати тепло, не пропускаючи його всередину.

— Скловолокно. Зазвичай з нього не виготовляють спецодяг, а використовують у допоміжних цілях, щоб стримувати розповсюдження високої температури та запобігти нагріванню.

— Поліефірні волокна. Їх виготовляють шляхом використання синтетичних матеріалів з додаванням натуральних волокон. Тому дуже часто можна знайти у продажу спецодяг, який виготовляється зі змішаних тканин, до складу яких входить поліефір та єгипетська бавовна, яка відрізняється подовженим та дуже міцним волокном.

— Арамідні тканини. Це вироби, які виготовляються на основі синтетичних волокон та дуже часто покриваються силіконовим просоченням. Це необхідно, щоб забезпечити стійкість до високих температур та механічних навантажень. Полотно використовують для виготовлення рукавиць або захисного одягу у металургії.

 

Яким вимогам повинна відповідати термостійка тканина для спецодягу?

 

Такі тканини перевіряються з використанням високих температур. На основі дослідження видають відповідні сертифікати, які дозволяють використовувати саме це полотно для виготовлення виробів, що зазвичай використовують у нафтопереробній та металургійній промисловості. Вироби користуються попитом на підприємствах, де застосовується висока температура в процесі виробництва.

Компанія STG — це організація, яка з 2006 року співпрацює з величезною кількістю європейських та азійських постачальників, що займаються виготовленням тканин для спецодягу. Це продукція відомих на весь світ виробників.

Источник

Новости Украины