ПриватБанк без попередження закрив рахунок: «я залишилася без грошей»

ПриватБанк, як будь-який інший банк, має право без згоди клієнта розірвати з ним співпрацю. При цьому залишок коштів на рахунку мають за заявою колишнього клієнта перевести туди, куди він вкаже.

Відео дня

На закриття рахунку без попередження поскаржилася одна з клієнтів «Привату» на спеціалізованому форумі «Мінфін». «Перебуваю за кордоном. «Приват24″ користувалася на регулярній основі, але одного разу просто не змогла туди зайти. Спробувала через браузер. Банк запросив актуалізацію даних. Усе пофоткала, відповіла на всі запитання. Минуло кілька днів, нічого не змінилося, в онлайн-банкінг доступ не з’явився», – заявила вона.

За її словами, загальна сума на рахунках близько 20 000 грн. «Плюс на рахунок «Привату» я отримувала аліменти на дитину та пенсію по інвалідності. З-за кордону рахунки для виплат змінити не можу, скористатися своїми грошима не можу й телепортуватися у відділення банку теж не можу… Я залишилася без грошей», – поскаржилася клієнтка.

У банку роз’яснили, що картку могли заблокувати, якщо клієнт відмовився проводити фотоперевірку. Це робиться для того, щоб захиститись від можливого шахрайства, незаконного використання банківського рахунку.

«Якщо клієнт не пройде фотоперевірку, а з картки й надалі відбуватиметься зняття готівки за кордоном, банк може ухвалити рішення про розірвання ділових відносин», – пояснили в ПриватБанку.

Клієнта потрібно перевіряти, якщо:

  • обсяг готівкових операцій за рахунками відповідає типовому обсягу такого клієнта;
  • постійно проходять операції з готівкою на великі округлені суми;
  • клієнт регулярно змінює дрібні банкноти на великі.

Загалом у переліку кілька десятків критеріїв. Але при цьому свої внутрішні умови мають і самі банки. НБУ створює лише загальні правила, а фінустанова має право їх посилити чи адаптувати під себе, не порушуючи принципи постанови та закону.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше в Україні продовжили термін подання заяв на отримання допомоги у 5000 грн особам, які постраждали від підтоплення внаслідок підриву ворогом Каховської ГЕС. Це можна зробити не до 31 серпня, а до 31 жовтня включно.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины