Проєкт з протидії кіберзлочинності «Брама»: як долучитися

За інформацією: Суспільне Суми.

Фото: Проєкт «Брама»

Але реалії ведення сучасної інформаційної війни вимагають активнішого реагування на російські атаки, говорить Артем Бухтіаров. Тож вже існуючий проєкт переформатували, доповнили новими функціями та можливостями і дали нову назву "Брама".

Вік учасників проєкту коливається від учнів старших класів до 70 років.

Дезінформація в мережі негативно впливає на свідомість людей та хід війни в цілому, тому користувачі мережі Інтернет мають завжди бути обачними та вміти розпізнавати фейки, пропаганду та дезінформацію.

Артем Бухтіаров говорить, що БРАМА — це синергія громадян, приватного та державного секторів у протидії дезінформації та незаконному контенту в інформаційному просторі.

Фото: Проєкт «Брама» Наша місія — очищення інформаційного простору від російської пропаганди та дезінформації, знищення осередків незаконного поширення протиправного та забороненого контенту.

Для того, щоб бути частиною проєкту, користувачам достатньо мати мобільний телефон або компʼютер, та трохи часу, який користувач готовий приділити для важливої справи.

Для блокування того чи іншого джерела необхідно, для початку підписатися на телеграм канал "BRAMA" . Наступний крок — надсилати скарги і чим більше буде скарг, тим більша вирогідність того, що джерело буде заблоковано.

Артем Бухтіаров. Фото: ГУНП в Сумській області

Також, метою проєкту є покращення медіаграмотності українців, зменшення впливу пропаганди на суспільство та популяризація безпечного поводження в мережі інтернет.

Користуючись часом необізнаністю українців, шахраї активізували свою діяльність. Для цього вони розповсюджують фейкові посилання та фішингові сайти. Або ж сайти-близнюки до вже існуючих популярних цифрових платформ. Аби перевірити їх на достовірність, раджу скористатися ресурсом Scamfar. Тут ви можете перевірити сторінку на предмет скомпрометованості.

Також варто перевіряти банківські установи на предмет доброчесності через BlackList EMA (база шахрайських сайтів). Це результат щоденного моніторингу, проведеного експертами Асоціації ЄМА, а також завдяки інформації, що надходить від служб безпеки банків, платіжних сервісів, кіберполіції та перевіреної інформації, залишеної користувачами через функціонал "Заявити про інцидент".

Читати ще

Читати ще Армія РФ завдала ударів некерованими авіаційними ракетами по Великописарівській громаді на Сумщині: є руйнування

Новости Украины