Реєстрація народження, шлюбу та смерті: у “Прозорих офісах” Вінниці видали понад 1 500 актів цивільного стану

За інформацією: Суспільне Вінниця.

«Прозорий офіс» у Вінниці. Фото: Суспільне Вінниця

Вінницькі ЦНАПи вже рік реєструють акти цивільного стану. За цей час там здійснили понад 1 500 реєстраційних дій.

Зареєструвати народження дитини, шлюб чи смерть у "Прозорих офісах" стало можливим з 13 квітня 2023 року. Про це повідомили на сайті Вінницької міської ради.

"Розширення функціонала ЦНАПів відбулось з метою спрощення та більшої доступності отримання тієї чи іншої послуги. Скористатися адміністративними послугами можуть не лише мешканці Вінниці, жителі населених пунктів Вінницької міської територіальної громади, а й громадяни з інших міст країни", — йдеться у повідомленні.

Послуги з реєстрації актів цивільного стану надають адміністратори ЦНАП "Прозорий офіс" у центральному та у всіх територіальних відділеннях, а також на віддалених робочих місцях адміністраторів у Десні, Вінницьких Хуторах, Писарівці, Малих Крушлинцях, Стадниці, Гавришівці.

"До речі, перший шлюб у вінницькому ЦНАПі зареєстрували торік 18 квітня у відділенні на вулиці Соборній. А у відділенні ЦНАПу на вулиці Замостянська, 7 для охочих зареєструвати шлюб облаштували сучасну церемоніальну залу. Всього за рік адміністратори ЦНАПу зареєстрували понад 500 шлюбів", — розповіли у міськраді.

Новости Украины