Російська армія обстріляла Херсон: поранена 86-річна жінка

За інформацією: Суспільне Херсон.

Зруйнований російськими військовими приватний будинок, Херсон, січень 2024 року. Фото: Суспільне Херсон

Російські військові 11 січня атакували Херсон з артилерії. Поранена 86-річна жінка.

Про це у Telegram повідомила Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, обстріл відбувся близько 13:40. Літня херсонка отримала поранення, снаряди пошкодили її приватний будинок. Жінку шпиталізували для дообстеження.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Як повідомив у Telegram керівник МВА Роман Мрочко, поранена після російського обстрілу Херсона жінка — у стані середньої тяжкості. Лікарі діагностували у неї контузію, закриту черепно-мозкову та вибухову травми.

Раніше голова ОВА Прокудін повідомив, що внаслідок обстрілу Іванівки Херсонської області загинув місцевий житель, російський снаряд влучив у його будинок.

Що відомо про обстріли Херсонщини 10 січня 2024 року

За даними Генштабу ЗСУ, війська РФ протягом доби з артилерії обстріляли Херсон, з реактивних систем залпового вогню — Тягинку, Іванівку, Кринки та Кізомис.

Російська армія обстріляла Червоний Маяк на Херсонщині. Пошкоджені щонайменше сім житлових будинків. Поранене подружжя, їх шпиталізували. Також вдарила по Новодмитрівці. Поцілили по житлових будинках. У власній оселі поранений чоловік.

Армія за добу 108 разів обстріляла Херсонщину, випустила по її території 482 снаряди. Били по житлових кварталах населених пунктів області. Троє людей поранені.

Новости Украины