Російська армія відводить частину військ з Нової Каховки та Каховки — Генштаб

За інформацією: Суспільне Херсон.

Армія РФ. Фото: УНІАН

Російська армія проводить передислокацію окремих підрозділів і відводить частину військ з Нової Каховки та Каховки, розташованих на тимчасово окупованій території Херсонщини.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в оперативній інформації станом на 6 ранку 17 грудня.

За даними Генштабу, війська переміщують в район Нижніх Сірогоз.

Також у повідомленні йдеться, що військові РФ поширюють інформацію серед місцевих жителів, що Каховка російські війська залишать до кінця цього року. Тому, лояльним до окупантів місцевим, пропонують переїзд до тимчасово окупованого Криму.

Що відомо

  • На Херсонському напрямку військові РФ обстрілюють позиції ЗСУ та цивільну інфраструктуру населених пунктів вздовж правого берега Дніпра, серед них — Чорнобаївка, Антонівка, Херсон, Микільське, Токарівка і Милове
  • Російські військові посилюють оборону та охорону об’єктів водопостачання на лівобережній Херсонщині, зокрема Північнокримського каналу. Війська РФ додатково направили на кордони Херсонщини з АР Кримом підрозділи мобілізованих з Краснодарського краю.
  • Під час масованої ракетної атаки РФ повітряні війська знищили три ракети типу "Калібр" над Херсонщиною. Всього у зоні відповідальності оперативного командування "Південь" відбили 11 ракет.

Новости Украины