Російський актор, уродженець Вінниччини Анатолій Білий покинув Росію і пояснив чому

Російський актор, уродженець Вінницької області Анатолій Білий звільнився з театру МХТ і покинув Росію.

Про це актор повідомив на власній сторінці у Facebook.

Зокрема Білий написав: «Так, я вийшов. Так, покинув театр і взагалі все. Керуючись концепцією професійної честі, відслужив, дограв, скрежучи і стиснувши зубами, свій 20-й сезон в рідному МХТ, щоб не влаштувати театр, і вирвав його з себе кров’ю. Тому що я більше не можу залишатися в країні, яка веде підлу, несправедливу, страшну, криваву війну.

Не можу робити вигляд, що нічого не відбувається, не бачу, як люди сміються в літніх кафе, не чую веселу музику, що ллється з відкритих дверей. Не можу більше мовчати. Мою країну вибили з-під ніг разом з людьми, яких я вважав друзями (залишилося лише кілька), а також тими, кого я грав зі сцени, наївно вірячи, що я якось впливаю на їхні душі та серця.

Я висловив свою позицію на початку війни на «Дощі», та в моїх соцмережах. Стільки зла і ненависті розлилося, що я зрозумів, що марно, дійсно, більшість — «за».

І я тримав рота на замку . Думаю, мене можна назвати невдахою. Але я дійсно думаю, що ми програли цю битву. Ми — культура, це ті, хто думав і сподівався на демократичний розвиток країни. Нас мало.

Це гірка правда, але її треба прийняти. Найголовніше моє слово у цьому темному часі – розчарування. Воно дуже глибоке та різнобічне. Розчарування в природі людини, у перемозі zzвериного несвідомого над слабким розумом. Темрява рулить.

Відразу передбачу такі думки — я не звеличую себе, я не на білому коні, я сам виходжу зі свого Єгипту щодня і багато не вдається. Але я намагаюся. Мабуть, я з тих, хто не може сміятися після Аушвіца. Той був історично далеко і не так відчувався, але він прийшов у моє життя. Прийшов несподівано та страшно. І як із цим жити — поки не знаю. Я песиміст і думаю, що темрява, яка прийшла на землю, дуже надовго.

Сьогодні (14 липня — ред.) з ранку ракета впала у Вінниці. Загинули дорослі, діти. Я народився у Вінницькій області. З 24 лютого у мене всередині величезний камінь, він душить і моє серце болить щодня.

Ні війні», — написав актор.

Російський актор, уродженець Вінниччини Анатолій Білий покинув Росію і пояснив чому

Источник

Новости Украины