Ротань у 2023 році не виграв жодного офіційного матчу. Він очолює три команди

Ротань у 2023 році не виграв жодного офіційного матчу. Він очолює три команди

Руслан Ротань, Getty Images

Тренер Руслан Ротань у 2023 році не зумів виграти жодного офіційного матчу.

При цьому Ротань є наставником трьох команд одночасно – він головний тренер клубу УПЛ Олександрії і молодіжної збірної України. Також Ротань обіймає посаду виконувача обов’язків головного тренера збірної України.

Щодо проведених матчів, то на чолі національної команди Ротань програв Англії у відборі на Євро-2024 (0:2). З Олександрією фахівець провів чотири матчі в УПЛ, завершивши їх внічию (з Металістом 1925 – 3:3, Дніпром-1 – 2:2, Минаєм – 1:1 та Металістом – 0:0).

Молодіжна збірна України перемогла Данію – 3:2, проте формально Ротань не керував командою, оскільки перебував у розташуванні національної збірної. Сьогодні вже з Ротанем на тренерській лаві Україна U-21 програла Італії (1:3).

Нагадаємо, що збірна України U-21 потрапила до групи В на Євро-2023, де зіграє з Румунією, Хорватією та Іспанією. У плей-оф молодіжного чемпіонату Європи вийдуть по дві найкращі команди з кожного квартету.

Олександрія у турнірній таблиці УПЛ посідає п’яте місце. 1 квітня підопічні Ротаня приймуть Ворсклу

Україна посідає четверте місце у групі С після поразки від Англії. Синьо-жовті не змогли завдати за матч жодного удару у площину воріт Англії. У наступному турі кваліфікації до ЧЄ-2024 Україна протистоятиме Північній Македонії. Матч відбудеться 16 червня. Також у червні синьо-жовті зіграють із Мальтою.

Джерело

Новости Украины