Розмальовували одяг та збирали гроші на тепловізори. У Херсоні відбувся благодійний майстерклас «Намалюй свою весну»

За інформацією: Суспільне Херсон.

Херсон. Місцеві жительки прийшли на майстерклас «Намалюй свою весну», 19 квітня 2023 року Фото: Суспільне Херсон

У Херсоні жінки малювали свою весну. Жительки обласного центру зібрались на благодійний майстерклас з розпису одягу та збирали гроші на тепловізори для ЗСУ.

У руках пензлики, поруч – фарби та улюблений одяг. Херсонки вчаться розмальовувати речі. Галина розповідає, про майстерклас дізналась з оголошення і одразу вирішила взяти в ньому участь. В місті жінка лишалась і в окупації, і зараз – під постійними обстрілами. Позитивних емоцій, каже, не вистачає.

"В цей непростий час, перемикнутися на щось позитивне, добре, щоб покращились настрій, думки, щоб вони були про щось добре", — говорить Галина.

Херсон. Три жінки прийшли на майстерклас «Намалюй свою весну», 19 квітня 2023 року Фото: Суспільне Херсон

Поруч з Галиною розмальовує свій одяг у яскраві кольори Лариса.

"Для нас це дуже важливо, що ще є якесь заняття, яке нам психологічно полегшує наш настрій", — каже Лариса.

Херсон. Малюнки на одязі, які створили участниці майстеркласу «Намалюй свою весну», 19 квітня 2023 року Фото: Суспільне Херсон

Вчить жінок малювати Світлана Русин. Вона викладачка образотворчого мистецтва з Олешок. До повномасштабного вторгнення, розповідає, не лише викладала дітям, а й проводила майстеркласи для учасників ООС. З січня жінка живе у Херсоні.

"Вразили люди, які тут жили та намагались вижити. Тому так потроху, знайомлячись з одними людьми, з іншими зустрічаючись, я зрозуміла, що треба нам всім бути разом. І коли ми разом, ми все переможемо. Зараз хотілось би так само згадати самою цю роботу і комусь допомогти в житті, складно зараз переживати ці моменти, я думаю, що цей майстерклас дасть хоч малесеньку краплиночку щастя, нашим людям", — говорить організаторка Світлана Русин.

Це перший майстерклас, його тема — "Намалюй свою весну".

"Весна вже прийшла і ви всі знаєте, але в кожного на серці ще немає тої переможної весни, яку хотілося б, тому сьогодні ми з вами намалюємо частинку, яка буде з нами постійно, чекати будемо ту переможну весну, яка все ж таки наступить", — каже Світлана Русин.

Найпопулярніші кольори сьогодні – жовтий та блакитний. Жінки малюють на джинсах, футболках, сорочках. Під час майстеркласу жінкам пропонували зробити добровільні внески на тепловізори для 117-ої бригади ЗСУ. Як розповіла організаторка Світлана Русин, зібрали 800 гривень. Каже, роботу планують продовжувати.

Новости Украины