«Розстріляна весна»: у Києві відбувся благодійний концерт, який організували херсонці

За інформацією: Суспільне Херсон.

Київ, творчий захід для херсонців «Розстріляна весна», 23 квітня 2023 року. Фото: Суспільне Херсон

"Розстріляна весна". Під такою назвою у Києві відбувся благодійний концерт, організаторкою якого є артистка херсонського театру, заслужена артистка України Олександра Тарновська.

"Розстріляна весна" — це слова з вірша херсонської поетеси та волонтерки Тетяни Князевої. Жінка розповідає, українських військових на передовій підтримує багато років.

"Я співпрацюю з військовими, допомагаю чим можу. Є точкові завдання, є адресна допомога, я виконую всі побажання. Ведеться велика робота з добробатами, майже всі хлопці на передовій. Дуже хочеться зібрати весь кошторис і купити тепловізор – кілометр 300 метрів", — говорить Тетяна Князєва.

Волонтерка Тетяна Князєва читає вірш на творчому заході для херсонців «Розстріляна весна» у Києві, 23 квітня 2023 року. Фото: Суспільне Херсон

За словами організаторки заходу, заслуженої артистки України Олександри Тарновської, ідею проведення підтримали херсонські артисти та митці, які взяли участь у концерті. Серед них – народні артисти України Олена Галл-Савальська та Віктор Гурба, музиканти Олег Голдаковський та Інна Кисельникова.

"Тут у Києві є актори, які готові були підтримати ідею проведення заходу. От я і подумала – а чому б не зробити? Мені так хотілося, щоб херсонці на декілька хвилин перенеслися в наш південний, мирний, щасливий довоєнний час", — розповіла Олександра Тарновська.

Народна артистка України Олена Галл-Савальська розповідає, що приїхала до Києва на один день для знімання у документальному фільмі та затрималась аби підтримати херсонців.

"Це така справа – як це не залишитися – це святе. Ми хочемо нагадати, що йде війна. І ми всі не вдома. І ми дуже хочемо повернутися в рідний Херсон, дуже", — каже Олена Галл-Савальська.

Народна артистка України Олена Галл-Савальська на творчому заході для херсонців у Києві, 23 квітня 2023 р. Фото: Суспільне Херсон

Під час концерту також відбулась прем’єра пісні "Херсонщина – це Україна" на підтримку жителів тимчасово окупованого лівобережжя.

Як розповіла херсонка Ксенія Мойсіна, подібні заходи необхідні, адже всі дуже сумують за рідним містом, за життям до війни, відвідуванням концертів та театрів. Жінка під час заходу не стримувала свої емоції, вона співала і плакала.

Під час концерту глядачі могли зробити добровільні пожертви на тепловізор для військових на південному напрямку. На заході зібрали 9 з половиною тисяч гривень.

Новости Украины