Седнівській селищній раді повернуто землі вартістю понад 80 млн грн

Забезпечено виконання рішення Господарського суду Чернігівської області про припинення договору оренди земельної ділянки площею понад 8 га та вартістю більше 80 млн грн шляхом його розірвання та повернення землі Седнівській селищній раді.

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Чернігівською окружною прокуратурою в ході вивчення питання дотримання вимог земельного законодавства на території Седнівської ОТГ встановлено, що передана в користування одному з суб’єктів господарювання згідно договору оренди земельна ділянка, на якій розташована пам’ятка археології місцевого значення поселення «Садовище», XI-XIІІ ст.н.е., використовувалась останнім не за цільовим призначенням.

​Так, вказана земля за видом угідь відносилась до сіножаті, проте, всупереч нормам земельного законодавства була розорана та використовувалась приватним підприємством для вирощування сільськогосподарських культур.

​Рішенням Господарського суду Чернігівської області позов прокурора задоволено в повному обсязі, відомості про розірвання договору оренди внесено до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, а земельна ділянка повернута у користування ОТГ.

Источник

Новости Украины