Шукають запасний варіант: Міжнародна федерація хокею вивчає можливості перенести ЧС з Білорусі

У Білорусі можуть забрати право проведення ЧС з хокею
/ РИА Новости

Білорусь може втратити право прийняти матчі Чемпіонату світу з хокею, який відбудеться у 2021 році. В Міжнародній федерації хокею вже шукають країну, яка могла б прийняти матчі.

Чемпіонат світу з хокею у 2021 році мали прийняти Білорусь та Латвія з 21 травня до 6 червня. Матчі були заплановані в Мінську та Ризі.

Але з початку масових протестів у Білорусі, побитті протестувальників, їх затримання, а також вбивства активістів, білоруси, а згодом і світова спільнота почали звертатися до Міжнародної федерації хокею (IIHF) з проханням відібрати у Білорусі право проведення Чемпіонату світу.

До теми Лукашенка не пустять на Олімпіаду та не дадуть грошей: МОК застосував санкції

В IIHF доволі довго опиралися цьому, намагаючись показати свій нейтралітет. Та вже ж 5 січня керівник IIHF Рене Фазель підтвердив, що вони шукають запасний варіант для проведення Чемпіонату світу 2021 року, повідомляє DW.

За його словами, вони ведуть перемовини з представниками декількох федерацій. Але яких саме – не назвав.

Також Рене Фазель заявив, що перенесення Чемпіонату світу – це «великі фінансові труднощі», а додаткових складнощів додає те, що «ситуація з коронавірусом по всьому світу залишається складною, а до старту турніру – мало часу».

Підписуйтеся на сторінки
Спорт 24 у Facebook та
Telegram

Источник

Новости Украины