Скільки коштує заміна аварійних ділянок водогону в Чернівцях — розрахунки водоканалу

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Суспільне Чернівці

У Чернівцях аварійними та старими є 52 кілометри водогону. За розрахунками водоканалу, заміна одного метра водогону орієнтовно коштує від 27 тисяч гривень до майже 48 тисяч гривень.

Про це йдеться у відповіді

скріншотВідповідь на запит Суспільного від Чернівціводоканалу "Чернівціводоканалу" на запит Суспільного.

У 2023 році планують розпочати роботи із заміни найбільш зношених ділянок водогону. Для ремонту планують залучити 21 мільйон євро позики від Кредитної установи для відбудови (KfW) та урядом Німеччини, а також гроші з місцевого та державного бюджетів.

"Тривалість проведення робіт може суттєво відрізнятися, залежно від умов пролягання та діаметру водогону, а також спроможності підрядника працювати одночасно на кількох ділянках", — йдеться у відповіді комунального підприємства.

Що відомо

  • У Чернівцях розпочали заміну частини розподільчого водогону — від насосної станції "Очерет" до вулиці Каштанової. До кінця 2022 року мають влаштувати понад 700 метрів водогону.
  • Приблизно 65% водопровідних мереж у Чернівцях потребують заміни, розповів Суспільному керівник водоканалу Андрій Колесник. Відтак періодично відбуваються прориви, через що в місті вимикають водопостачання.

Новости Украины