У Чернівцях виділили гроші на обігрівачі в укриттях шкіл та огорожі

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Фото ілюстративне. Суспільне Чернівці

Депутати міської ради Чернівців виділили 1,7 мільйона гривень на купівлю обігрівачів для укриттів у школах. Ще 10 мільйонів гривень спрямували на те, щоб обгородити території шкіл.

Про це Суспільному сказала очільниця міського управління освіти Ірина Ткачук.

Школи та садки подавали інформацію, скільки обігрівачів потребують для укриттів. Таким чином сформували потребу, говорить Ткачук. Заклади, які мають фінансову автономію, куплять їх самі, для решти — управління закупить прилади централізовано.

Обгородити планують територію 24 шкіл.

"Є санітарний регламент, де вказано, що паркани біля шкіл мають бути. Також управління якості освіти, коли робить моніторинг, вказує як зауваження, що їх немає. Це питання безпеки", — каже посадовиця.

Раніше заступник міського голови Юрій Лесюк говорив Суспільному, що обгородити школи частково вирішили після випадку біля ліцею №20, коли чоловік почав стріляти в патрульних, тоді одна поліцейська загинула.

"Ми бачили реакцію громади, батьків. Ті виклики, які були нещодавно, вплинули на це рішення. Також причиною є безпекова ситуація пов'язана з військовими діями в Україні", — казав Лесюк.

Також управління освіти пропонувало виділити вісім мільйонів гривень на камери спостереження для шкіл. Цю пропозицію депутати не підтримали.

Новости Украины