Скоро – Новий рік, який для багатьох асоціюється із сімейними посиденьками та застіллям. А яке ж святкування без «новорічних» салатів?
Ми обрали три найпопулярніші салати, які зазвичай є на кожному столі, і підрахували, у скільки ж тепер обійдеться полтавцям їх приготування.
Олів’є
Стандартні інгредієнти:
- картопля — 4-5 штук
- морква — 2 великі або 3 середні
- консервований горошок – 1 банка
- ковбаса «Докторська» — 300-400 г
- солоні або мариновані огірки – 4-5 штук
- яйця – 6 штук
- цибуля – 1 штука
- зелень
- майонез.
У магазинах кілограм курки обійдеться у 60-70 грн, філе – близько 90 грн, кілограм ковбаси – від 120 грн.
Банка горошку – 22.90 грн, десяток яєць – від 26 грн, картопля і морква – по 14 грн. Мариновані огірки стартують від 30 грн за маленьку банку.
Майонез – від 23 грн.
За стандартним рецептом, ковбаси чи курки вистачить 400 грам, а це приблизно 45-60 грн.
Зважаючи на вартість інгредієнтів, салат коштуватиме від 150 грн.
Салат «Крабовий»
- крабові палички — 250 грамів;
- консервована кукурудза — 1 банка;
- 6-8 яєць;
- майонез;
- огірки -3-4 шт (за бажанням).
У магазинах можна знайти крабові палички від 28 грн; банка кукурудзи коштуватиме від 24 грн; десяток яєць – 26 грн; майонез – від 23 грн.
Кілограм огірків коштуватиме від 40 грн за кіло.
Отже, салат із вищеперерахованих інгредієнтів у вказаній кількості вартуватиме від 120 грн.
Салат «Шуба»
Інгредієнти:
- філе оселедця – 300 г,
- картопля – 300 г,
- буряк – 300 г,
- морква – 300 г,
- цибуля – 150 г,
- майонез – 200 г,
- сіль за смаком
Ціна слабосоленого оселедця — від 50 грн за 500 грам, буряк –5 грн за кг, картопля — 14 грн, морква — 9 грн, майонез — 23 грн, цибуля — 22 грн.
Вартість салату із вищезазначених інгредієнтів у тій кількості, яку вказано, становить від 90 грн.
Отже, найдешевше приготувати салат «Шуба», а найдорожчим виявилося «Олів’є».
Читайте також: Полтавців просять долучитися до благодійної акції – придбати обладнання для недоношених діток