Спочатку обдурив сувенірними грошима, а наступного дня вбив. У Чернігівській області судитимуть зловмисника

До суду скеровано обвинувальний акт відносно мешканця селища Березна. Його звинувачують у шахрайстві, розбої та вбивстві сусіда.

У грудні 2019 року у Березні Менського району чоловік прийшов до сусіда, якому був винен 200 гривень. Борг віддав несправжньою купюрою з написом «500 сувенірів». Сусід через свій похилий вік та поганий зір не розпізнав обману та віддав шахраю 300 гривень решти – справжні гроші.

Наступного дня зловмисник знову прийшов до обдуреного сусіда, але цього разу вже з більш серйозними намірами: побив 82-річного чоловіку палицею по голові і завдав смертельного удару ножем в груди. Також лиходій намагався вбити сина потерпілого – інваліда. На щастя, той вижив.

Після цього розбійник обшукав будинок, щоб знайти чим поживитися. Поцупив лише кишеньковий годинник, 350 гривень та деякі речі.

Наразі досудове розслідування за вказаними фактами завершено. На фігуранта справи, який перебуває під вартою, очікує судовий розгляд. За вчинене йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі.

Пресслужба прокуратури Чернігівської області

Источник

Новости Украины