Споживачам «Полтаватеплоенерго» відновлять гаряче водопостачання: коли

За інформацією: Суспільне Полтава.

pexels.com

14 вересня у споживачів "Полтаватеплоенерго" з’явиться гаряча вода. Про це на своїй Facebook-сторінці написав голова обласної ради Олександр Біленький.

13-го вересня представники обласної влади та обласного комунального підприємства "Полтаватеплоенерго" мали зустріч "Нафтогазом", яке перестало постачати природний газ через борги.

"Завершили перемовини з керівництвом Групи Нафтогаз. За результатами комунікації завтра з 6-ї ранку гаряча вода зʼявиться у домівках полтавців", ― повідомив Олександр Біленький у дописі.

Чому споживачі підприємства "Полтаватеплоенерго" залишилися без гарячої води

Раніше на своїй сторінці Олександр Біленький писав, що "Нафтогаз Трейдинг" відмовився підписувати договір на постачання природного газу для підприємства "Полтаваобленерго" через борги.

Заборгованість у 1,3 мільярди пов’язана із Кременчуцькою ТЕЦ. Після того, як через російські обстріли було зруйновано теплоелектроцентраль, частині жителів міста надає тепло та гарячу воду обласне комунальне підприємство "Полтаватеплоенерго". А борги залишилися від Кременчуцької ТЕЦ.

Як довго полтавці без гарячої води

Споживачі "Полтаватеплоенерго" залишилися без гарячого водопостачання 9 вересня. У дописі підприємства вказано, що відсутність гарячої води, пов'язана із відсутністю договору на постачання природного газу із товариством "Нафтогаз Трейдинг".

30 серпня 2023 "Полтаватеплоенерго" направило договір "Нафтогазу" на постачання палива у міста Полтава, Кременчук, Карлівка, Решетилівка та селища Машівка і Котельва. Але його не підписали.

Саме через відсутність постачальника природного газу підприємство "Полтаватеплоенерго" і внесли до реєстру на відключення.

Новости Украины