США нададуть Україні ППО проти посилених ракетних ударів РФ: Брінк назвала атаки «варварськими»

Сполучені Штати передадуть Україні засоби протиповітряної оборони проти посилених атак РФ. Конкретна військова техніка не називається.

Відео дня

Підтримку країні на тлі ракетних ударів агресора по інфраструктурі озвучила пані посол США в Україні Бріджіт Брінк у Twitter. Вона написала про це в понеділок, 5 грудня, у день нової хвилі терору з боку Росії.

Крім того, Америка допоможе енергетичному сектору нашої держави, який хочуть зруйнувати окупанти.

«Поки Росія позбавляє тепла, води, електроенергії кожну людину в Україні, включно з дітьми й літніми, ми надамо протиповітряний захист проти посилених варварських атак РФ і допомогу в енергетичному секторі, щоб Україна могла захищати та ремонтувати цивільну інфраструктуру», – повідомила Брінк.

Вона також поділилася фотографією, зробленою в Україні разом із заступницею державного секретаря США з політичних питань Вікторією Нуланд.

Нагадаємо, що вони прибули до нашої країни з візитом 3 грудня, зустрілися з президентом Володимиром Зеленським і головою Офісу президента Андрієм Єрмаком.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

– Росія 5 грудня знову влаштувала ракетну атаку по Україні. Звуки вибухів чули мешканці багатьох областей. У Запорізькій області вже відомо про прильоти й загиблих серед цивільних.

– Вранці цього дня в Києві, Київській, Дніпропетровській, Одеській областях повернулися до стабілізаційних планових відключень електроенергії. Але внаслідок ракетного обстрілу з боку Росії з 13:40 у Черкаській і Сумській областях заявили про аварійні відключення. Перебої енергопостачання відбуваються і в інших містах.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины