США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні: що отримають ЗСУ

Сполучені Штати оголосили про новий пакет військової допомоги Україні, який оцінюють у $350 млн. Серед іншого, найближчим часом ЗСУ отримають більше боєприпасів для HIMARS і гаубиць, боєприпаси для БМП Bradley, ракети HARM, протитанкову зброю, річкові катери та інше обладнання.

Відео дня

Про це повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен. Кількість боєприпасів, ракет, а також катерів буде оголошено пізніше у понеділок.

«Ми вітаємо понад 50 країн, які об’єдналися заради підтримки України у її захисті суверенітету й територіальної цілісності», – наголосив Блінкен.

Пентагон опублікував детальний вміст чергового пакета.

Так, окрім снарядів для гаубиць М777 та реактивних систем Himars, протирадіолокаційних ракет HARM і річкових патрульних катерів, до нього увійшли:

– мінометні системи та снаряди калібру 81 мм і 60 мм;

– комплекси протитанкового озброєння АТ-4;

– гранатомети, стрілецька зброя та боєприпаси до них;

– підривні боєприпаси, обладнання для подолання перешкод;

– обладнання для розмінування;

– важкі паливозаправники;

– тепловізори, оптика, лазерні далекоміри;

– обладнання для техобслуговування та ремонту автомобілів;

– запчастини та інше польове обладнання.

Офіційні особи заявили, що американську допомогу буде взято із запасів Пентагону через повноваження президента зі скорочення витрат, тому її можна буде швидко доставити на фронт.

США надали Україні військову допомогу на суму понад 32,5 млрд доларів.

Примітно, що оголошення нового пакета допомоги відбулося в понеділок, коли китайський лідер Сі Цзіньпін прибув до Москви, щоб політично підтримати кремлівського диктатора Володимира Путіна лише через кілька днів після того, як було видано міжнародний ордер на арешт російського лідера за звинуваченням у воєнних злочинах, пов’язаних із війною в Україні.

Напередодні координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Вашингтон надає Києву безпрецедентну підтримку, яка «не має рівних у всьому світі з погляду того, які можливості та які суми надаються».

Як повідомляв OBOZREVATEL, у межах нового пакета військової допомоги Литва передасть Україні боєприпаси 155-мм калібру й транспортні засоби. Зі свого боку Бельгія оголосила, що від неї ЗСУ отримають 240 військових вантажівок.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины