США оголосили про виділення Україні нового пакету допомоги на $300 мільйонів

США оголосили про виділення Україні нового пакету допомоги на $300 мільйонів

Адміністрація президента США офіційно оголосила про виділення Україні допомоги у сфері безпеки й оборони на загальну суму $300 мільйонів, який включає ракети для HIMARS, артилерійські боєприпаси та інше озброєння. Про це заявив 12 березня радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передає Укрінформ.

Раніше стало відомо, що Сполучені Штати Америки готують новий пакет військової допомоги Україні на суму до 400 мільйонів доларів. Про це повідомили у вівторок, 12 березня, Reuters два американські чиновники. Зазначалося, що це стане першим подібним кроком за останні місяці, оскільки виділення додаткових коштів Києву заблоковано лідерами республіканців у Конгресі США.

Чиновники, які говорили на умовах анонімності, вказали, що США оголосять про виділення допомоги протягом вівторка, 12 березня.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у п’ятницю, 8 березня, провів зустріч із потенційним кандидатом на президентських виборах США від республіканців Дональдом Трампом. Однією з тем розмови стали війни та конфлікти – в Україні та на Близькому сході.  У Білому домі прокоментували порушену президентом Франції Емманюелем Макроном можливість відправлення військ західних держав до України. Речниця Ради нацбезпеки США Едрієн Вотсон заявила, що США цього не буде робити.

 

Джерело

Новости Украины