Стало відомо, як в салоні авто позбутися неприємного запаху з кондиціонера

Неприємний запах, наприклад, від бензину чи сигарет, у машині ще нікому не піднімав настрій.

Головна причина поганого аромату в салоні — запах кондиціонера авто, який поширюється по всьому салону.

«Апостроф» ділиться 4 способами усунути цей запах.

Газовий антисептик

Для знезараження газовим антисептиком потрібно зробити деякі послідовні дії. Для початку, в автомобілі включають циркуляцію потоку повітря, в середньому режимі вентилятора. Потім потрібно знайти отвори забору повітря, які найчастіше знаходяться біля ніг водія чи пасажира. Далі потрібно активувати балон із антисептичним газом та закрити авто на десять хвилин. Наприкінці всієї процедури, транспорт добре провітрюють. Головний недолік полягає в тому, що запах може згодом знову повернутись.

Пінний антисептик

Він нагадує балон із монтажною пінною, і має схожий принцип застосування. У ремонтному сервісі спочатку знімуть весь салонний фільтр, потім випустять величезний обсяг цієї піни на елементи вентиляції та кондиціювання. Потім з увімкненим двигуном прогрівається вся система охолодження автомобіля. Від нагріву піна розшириться і зможе проникнути ще далі. Приблизно через 15 хвилин піна потроху осідатиме. Якщо випарник знаходиться під панеллю приладів, можна усунути запахи з кондиціонера. Разом з тим, цей спосіб не можна вважати на 100 відсотків ефективним, але все ж таки також має право на існування.

Рідинний антисептик

У салонах і ремонтних сервісах користуються спеціальним антисептичним розчином, який здатний ефективно боротися зі шкідливими бактеріями і мікробами, але щадить елементи подачі повітря і запобігає їх зносу. Зазвичай обробку виробляють пульверизатором, вся суміш застосовується для обробки каналів повітроводу та системи кондиціювання у транспортному засобі.

Промивання елементів кондиціонера

Абсолютна гарантія усунення неприємного запаху надовго — ручне промивання шляхом повного розбирання та прочищення в автосалоні. Найкраще навіть не намагатися це зробити.

Сервіси швидко позбудуться засорів будь-якої складності і зроблять дезінфекцію найкращими засобами.

Новости Украины