Сухий або вологий: який корм для собак все ж таки краще?

Вибираючи корм для улюбленця, стільки всього потрібно врахувати, але насамперед – поживні якості, які на 100% мають відповідати потребам тварини. Смакова привабливість корму, хоч і не на першому місці при виборі, але також дуже важлива. А ще консистенція – вона може бути як вологою, так і сухою. У кожного з видів своя особливість: вологий – підвищує вміст води в організмі улюбленця, а сухий ідеально доглядає ротову порожнину і зуби.

Також існує змішане годування, але все по порядку.

Переваги сухого корму

Сухий корм для собак обирають більшість власників собак (та котів). Адже сухі гранули – це зручно і, попри забобони, дуже корисно для собаки.

 

Головна перевага у виборі сухого корму полягає в тому, що він допомагає підтримувати здоров’я зубів собаки. Текстура гранул спонукає собаку докладати зусиль, щоб розгризти корм перед ковтанням – це очищає зуби та покращує травлення.

Крокети можуть мати різну форму: бувають кулясті, квадратні, S-подібні гранули та навіть у вигляді кісточок. Вважається, що чим мудріша гранула, тим краще вона чистить зуби, але це не так – можна вибирати будь-яку форму, головне – якість складу.

Плюси вологого корму

Сухий корм хоч і популярний, багатьом власникам собак подобається годувати тварин вологими складами. Зазвичай це роблять із метою викликати зацікавленість до їжі у вибагливих тварин. Також вологий корм підвищує об’єм води в організмі.

І справді, собаки-привереди найчастіше саме вологий корм з’їдають краще та швидше.

Змішане харчування

Правильний чи неправильний корм – це міф. Головне, щоб він був корисним і з натуральним складом, а сухий чи вологий – вже не так і важливо, але краще вибрати щось одне.

Якщо вашому вихованцю подобається хрумтіти крокетами – купуйте на здоров’я і не слухайте міфи. А якщо вихованець крутить носом і радіє тільки, якщо бачить банку з вологим кормом, можливо, вам ще не вдалося знайти хороший сухий корм. Наприклад, як Homefood.

Міфи про сухий корм

До речі, про міфи. Їх навколо сухого корму безліч. Ось основні з них:

  1. Сухарики шкодять здоров’ю. Чомусь багато хто вважає, що крокети – це як сухарики до пива, що в них неможливо помістити натуральні інгредієнти. Але, якраз, у сухий корм легше вмістити більше інгредієнтів та зберегти їхню користь та поживну цінність.
  2. Користь буде лише якщо годувати сухим кормом разом із натуральним. Це велика помилка – ШКТ собаки підлаштовується на конкретний тип харчування, тому поєднувати корми вкрай небезпечно.
  3. Сухі корми спричиняють хвороби. «Моя сусідка годувала собаку сухим кормом і з’явилися каміння в нирках». Таких історій сотні. А якщо просити сусідку, яким кормом вона годувала? Можливо, це був найдешевший склад із найближчого супермаркету?
  4. Гарні тільки дорогі корми. Важлива не ціна корму, а збалансованість раціону та відсутність шкідливих компонентів у складі. Якщо вдалося знайти такий корм не за всі гроші світу, то чому б і ні?

Вибирайте той корм, який полюбить ваш собака і який принесе їй неоціненну користь!

Новости Украины