«Тірамісу для ЗСУ» – в громаді на Вінниччині зібрали пів мільйона гривень для воїнів

На Вінниччині, в Піщанській громаді волонтери об’єдналися і організували благодійні ярмарки із продажу солодощів. Ініціатором виступила Ольга Царьова, переселенка із Одеси. В мирному житті жінка працювала в Київському відділі державної реєстрації актів цивільного стану в Одесі. З лютого місяця переїхала у Піщанку і почала задумуватис,ь як допомогти своїй країні. Вона спекла солодощі і вирішила продавати їх, а потім і зародилась ідея проекту «Тірамісу для ЗСУ».

«Тірамісу для ЗСУ»  –  в громаді на Вінниччині зібрали пів мільйона гривень для воїнів

«В мене брат служить в нацполіції, був у Сєвєродонецьку, зараз у Дніпрі. Я розумію, що дуже важливо захистити себе, свою країну від російського зла. Просто збирати кошти на карточку стало важко. Тоді я почала продавала власні торти і висвітлювала це у соцмережах, як заклик долучатися і допомагати армії. До мене приєдналися ще помічниці і так з’явилась ідея зробити щось цікаве.

Свій проект благодійних ярмарків ми назвали: «тірамісу для ЗСУ». Паралельно ми організували конкурс, де обирали найкращий торт. Основне завдання нашого проекту – об’єднати людей, залучити всіх охочих до допомоги ЗСУ», — розповідає Ольга Царьова.

«Тірамісу для ЗСУ»  –  в громаді на Вінниччині зібрали пів мільйона гривень для воїнів

За словами Ольги, до кожного ярмарку завжди приєднувались нові люди, які приносили на продаж свою випічку.

«Наш проект цікавий ще тим, що ми вручали повістки жителям Піщанки, де запрошували до наших ярмарків і волонтерського руху. Людина, яка отримувала від нас повістку, зобов’язана була прийти з випічкою і допомогти армії. Це було унікально. Ми вручили повістку підприємниці, яка тримає вагончик із шашликами, лісникові. Загалом було вручено сім повісток», — додає пані Ольга.

«Тірамісу для ЗСУ»  –  в громаді на Вінниччині зібрали пів мільйона гривень для воїнів

Ярмарки дуже швидко полюбились жителям Піщанської громади. Там не було фіксованих цін, тому кожен міг придбати десерти за своєю ціною. Гроші збирали у банки. Ольга додає, що найчастіше люди бігли до конкурсантів з випічкою, аби вхопити бажаний тортик. Також волонтери їздили з ярмарками у різні населені пункти громади разом з гуртом «Смерека».

«Тірамісу для ЗСУ»  –  в громаді на Вінниччині зібрали пів мільйона гривень для воїнів

«Всі наші торти та смаколики мали назви приурочені до нашого рідного краю, тобто Піщанці. Із самих цікавих назв у нас була «Вона», тобто Піщанка. Також ще були такі назви тортів, як «Піщанські люди в Польщі», «кафе Україна», «Клумба біля школи», торт «Чорнобривці із стадіону», «Рябі ворота», «Ярі». Це дуже цікаво, кожен учасник презентував свій торт, і розповідав про назву. Зазвичай ярмарки ми проводили біля магазину на літній терасі. Його тримає волонтер нашої команди Юрій Грушко. Останній ярмарок ми провели в центрі міста, біля будинку культутри. Він був приурочений Дню Піщанки.

Джерело

Новости Украины